Difusió als mitjans escrits a través de les Cartes al Director de la problemàtica de l’Escola l’Univers


Benvolgudes famílies,

Des de la comissió de mobilitzacions us proposem la participació en una acció de difusió que podrem fer possible gràcies a la col·laboració de tots vosaltres.

Què volem aconseguir?
Que la gent del barri, de la ciutat i de Catalunya senti a parlar de la nostra escola i del nostre problema i empatitzi amb nosaltres a partir de les històries personals de cada família, de cada nen.

En què consisteix l’acció?
L’acció consisteix a fer que apareguin a diferents diaris cartes al director parlant de l’Escola l’Univers cada setmana. La secció Cartes al Director és de les més llegides als diaris, siguin gratuïts, de pagament o digitals.

En què consisteix participar-hi?
Cada família, o membre, que vulgui participar, escriu una carta al director des del seu punt de vista, amb el seu to, amb la seva petita història i amb caràcter personal. Així doncs, unes cartes poden ser més reivindicatives, altres més esperançades, altres en to de desil·lusió, unes centrades en fets o problemes concrets, altres més generals. En unes es pot parlar del bon projecte d’escola tot i les dificultats per dur-lo a terme, altres poden denunciar problemes (inundació pati, pipi-can,..), altres poden comentar l’èxit de mobilitzacions realitzades tipus 18N, altres convidar a participar de noves mobilitzacions, altres fer una crítica política, altres centrar-se en el problema dels barracons , etc.. Fora bo que la carta inclogui en el títol o en el text, una referència a l’Univers.

Com dur a terme l’acció de forma conjunta i organitzada

Hi hauran unes persones encarregades de procurar, sempre que sigui possible, que cada setmana aparegui una carta a diferents mitjans. També facilitaran tasques de traducció i revisió, si es requereix, i faran un seguiment i recull de les cartes publicades.
• Cada participant escriu la seva carta al director però no l’envia directament als mitjans sinó que es posa en contacte amb els responsables de l’acció per fer-ho.
• La carta s’envia en nom de cada família o membre, i signa cada família o membre. No firma l’afa, ni l’escola.
• No signen els nens. Si fossin més grans (10 anys) i poguessin escriure-la seria genial però ara no és creïble que nens de 3 a 5 anys escriguin una carta, i no ens la publicarien.
• El màxim ha de ser d’unes 15 línies, 250 paraules, d’uns 1000 caràcters.

Si us animeu a participar poseu-vos en contacte amb nosaltres a través del correu cartes.afaunivers@gmail.com

Aquesta entrada ha esta publicada en Mobilitzacions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari